Kiss Syndroom symptomen

De symptomen van het Kiss syndroom kunnen in twee groepen worden ingedeeld. Allereerst de symptomen bij pasgeborenen en ten tweede de symptomen bij jonge kinderen. Meestal kan een snelle behandeling, die volgt op de symptomen bij baby’s, voorkomen dat er symptomen ontstaan bij jonge kinderen. De symptomen bij pasgeborenen zijn:

– Het hoofd naar een kant gedraaid
– Het hoofd staat scheef
– De schedel is asymmetrisch
– Neiging tot strekken van het hele lichaam
– Asymmetrisch heupgewricht
– Veel huilen
– Scheve rug
– Makkelijk overgeven of moeite met slikken

Dit zijn de eerste tekenen van het Kiss syndroom bij baby’s, maar een van bovengenoemde kenmerken hoeft nog niet te betekenen dat er sprake is van het Kiss syndroom. Als meerdere kenmerken zich voordoen of u ongerust over een van de geobserveerde kenmerken is het verstandig om advies bij een (huis)arts te vragen. Deze symptomen kunnen vanzelf over gaan, maar als de baby niet geholpen wordt, is de kans groter dat op latere leeftijd problemen ontstaan met de motorische en emotionele ontwikkeling. Gevolgen van Kiss syndroom op latere leeftijd kunnen zijn:

– Kind wil/kan niet kruipen, maar wil wel staan of lopen
– Problemen met het evenwicht door een slechte houding
– Trage ontwikkeling van spraak
– Lijkt weinig slaap nodig te hebben
– Vergeetachtigheid
– Trage ontwikkeling van de grove en fijne motoriek
– Snel vermoeid en snelle stemmingswisselingen
– Hoofdpijn

Al deze kenmerken hoeven zich niet voor te doen als een baby symptomen van Kiss syndroom heeft gehad, maar door de scheve nekwervels kunnen baby’s problemen ondervinden met de ontwikkeling en die kunnen zich op bovenstaande manieren uiten.

Lees nu verder over de behandeling van het Kiss syndroom.